MikkoHamunen

Enbuske: neroja ja pelkureita

Tuomas Enbusken kanssa on helppo olla samaa mieltä, mutta eri perustein. Suomella menee huonosti, markkinatalous jumittaa, mutta taksilobbareiden sijaan jumituksen syitä voisi etsiä esimerkiksi tukipolitiikasta, puolueiden ja virkanimitysten kytköksistä, sekä yleisestä hallinnon tehottomuudesta.

Me tienataan tällä

Enbuskea voi myötäillä myös havainnossa markkinatalouden tunkeutumisesta politiikkaan, siitä esimerkkeinä:  ”Me tienataan tällä”, ”Iskimme tulpan EU-maiden velkaantumiselle”, ”Venäjän talous on Hollannin kokoinen”, ”Niskalenkki markkinavoimista”, ”Fantastista”, ”Haukkatarhan kukko”, ”Otto Wille Kuusisen propagandahallituksen auttava käsi”, ”Ei koske Suomea”, ”Se tarkoittaa monikulttuurisempaa Suomea. Se on erittäin myönteinen asia”, ”Tarvitsemme 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa”, ”Työvoimapula alkaa 2010”. Markkinatalouden hallinnassa on valitettavasti ollut vielä hieman opettelemista, vaikka sitä toteuttamassa onkin ollut ”kykypuolue”.

Viisaat toimittajat

TE nostaa rohkeasti esille vaietun, mutta kaikkien tietämän tosiasian: olemme erilaisia. Hänen mielestään toimittajat ja poliitikot kuuluvat kognitiiviseen eliittiin, eli ovat älykkäitä. Vastaavasti muut ovat vähemmän älykkäitä, jopa tyhmiä. Ei siis ole mikään ihme, että poliitikkojen enemmistö haalii toimittajien suosiollisella avustuksella lisää kaltaistaan älykkyyttä Suomeen, kuten arkkitehtejä, koneinsinöörejä, koodareita, lääkäreitä ym. korkeakoulutettuja osaajia. Samalla parannetaan suomalaisten sukurutsaista perimää. Tulijat tarjoavat myös toimittajille uusia mahdollisuuksia keskinäisten liittojen sijaan.

Valitettavasti kansalaisten tyhmä enemmistö ei ymmärrä viisaampiensa aivoituksia. Kuinka pääosin kieli- ja kirjoitustaidoton tulijamäärä voi olla massatyöttömyydestä kärsivälle Suomelle hyväksi? Kansalainen ihmettelee mitenkä sukupolvia kestänyt serkkuavioliittojen rikastus voi parantaa suomalaisten geeniperimää? Miksi suomalainen älymystö ei osaa tai halua vastata em. kysymyksiin? Viisaampien pitäisi pyrkiä poistamaan viholliskuvia, eikä luoda niitä lisää. Viisaus – tyhmyys, sivistys – junttius; mikä puuttuu joukosta? Hulluus.

Keskustelu viholliskuvista on omituisen vinoutunut. Median mielestä suurin mörkö ovat kriittisesti sosiaaliturvaperusteiseen, rajoittamattomaan maahanmuuttoon suhtautuvat kantasuomalaiset. Heidän kanssaan ei edes uskalleta keskustella, asioista uutisoidaan vinoutuneesti, käsitteet sotketaan ja omaa hyvyyttä ja ylemmyyttä tehostetaan natsi- ja rasisti-korteilla. Tietenkin huolestuneet kansalaiset nousevat vastarintaan, ja median aloittama varjonyrkkeily muuttuu konkreettisemmaksi väännöksi. Media saa syyttää itseään, jos keskustelun taso ei enää miellytä.

Neroja ja neroja

Enbuske arvelee, että kovat puheet saavat ihmisen liskoaivon mieltämään esimerkiksi Trumpin ja Soinin johtajiksi. En osaa sanoa ovatko he räväköiden puheiden ansiosta suuria johtajia, sen näemme myöhemmin. Mutta toimiiko sama myös toimittajien kohdalla, muuttuvatko toimittajien tiukat tuotokset kansalaisten liskoaivoissa nerojen luomuksiksi?

Ainakin Vesa Keskinen on lajissaan mestari, eikä hänen arvoaan kauppamiehenä laske eksoottiset vaimovalinnat. Yhtä vähän Timo Soinin kannatus lepää pelokkaiden ääliöiden varassa. Heitä löytynee aivan toiselta suunnalta. Talvisodassa ei ollut pelkureita - sen sijaan punaviherkuplassa heittäydytään rähmälleen, vaikka tulijan aseena on vain yksi sana: asylum.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat